Руският балет „Тодес“ идва във Вeлико Търново

Легендарният руски балет „Тодес“ ще гостува за първи път във Велико Търново с новата си програма „Танцуваме Любов“, съобщи dariknews.bg. Зрелищното шоу ще бъде представено на 2 февруари от 20,00 ч. в ДКС „Васил Левски”.

Динамичен, с взривяваща енергия, с много чувство за хумор, спектакълът е вълнуваща история за една влюбена двойка, която преминава през всички препятствия за да успее в големия град и да съхрани любовта си. Балетът залага на оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление. Балетмайстор и постановчик на „Танцуваме Любов“ е Алла Духова.

Балет „Тодес” обединява в  хореографията си – класика, хип-хоп и модерен балет. На световна сцена руските танцьори са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

Трупата е създаден през 1986 година от балетмайстора и постановчик на балета Алла Духова. През 2001 г. тя е поканена лично от Путин на среща с 15-те най-изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера. Името на балета идва от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали – французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър. От 1990 г. балет „Тодес” активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ.

Зашеметяващият балет „Тодес” гастролира в България за 12-та поредна година. Освен в старата столица, ще бъде изнесен и един спектакъл в София на 1 февруари. Билети се продават в Туристическия информационен център във В. Търново и в мрежата на Еventim.bg. Цените са от 30 до 60 лева.