Руските спецслужби са разкрили 320 шпиони и 30 терористични атаки през 2015 г.

През 2015 г. руските спецслужби са разкрили над 320 шпиони и агенти в Русия, съобщи Владимир Путин. Руският президент похвали работата на контраразузнаването по време на тържествена вечеря в Държавния кремълски дворец по случай Деня на работниците в службите за сигурност на Русия.

Путин изрази увереност, че служителите на руските ведомства за сигурност са „готови да отговорят подобаващо на това предизвикателство“, и посочи, че очаква ефективни действия за защита на държавната граница, борба с корупцията и престъпленията в сферата на икономиката.

През 2015 г. руските спецслужби са предотвратили над 30 престъпления с терористична насока, каза Путин. Действията и плановете на терористите представляват директна заплаха за Русия, заяви руският президент. „Терористите открито обявиха война на цивилизацията, на цялото световно общество“, посочи той.

Руският президент похвали самоотвержеността на служителите, които защитават националните интереси на Русия и изрази признателността си към ветераните от Втората световна война, които са направили всичко по силите си, за да се развие потенциалът на руските спецслужби. „Вашият героизъм и мъжество винаги ще бъдат пример за нас“, каза Путин.

По думите му днес държавните органи за сигурност в Русия притежават „сериозни оперативни, бойни и аналитични възможности“. „Каквито и трудности или изпитания да се изпречат на пътя ни, ние със сигурност ще ги преодолеем. Ще вървим уверено напред и ще постигаме успех“, посочи Путин и пожела късмет и благополучие на служителите на руските спецслужби и техните семейства.