Руските модели, които шокираха света

Популярните на Запад модели от Русия не са само Наталия Водянова и Саша Пивоварова. Те са много повече, публикува Руски Дневник.

Наталия Водянова

Най-известният от всички руски модели не се нуждае от представяне. Още повече, че тя вече отдавна е не само модел и майка на четири деца, но е и обществен деец, защитник на децата с особености в развитието. Омъжена е за сина на шефа на LVMH Антоан Арно.

Впрочем, майчинството и благотворителната дейност не пречат на Наталия да работи: през 2015 година тя стана лице на аромата Euphoria, Calvin Klein – 10 години след като подписа своя първи договор с тази марка.

Анна Селезньова

Родена е през 1990 година в Москва, дебютира през 2008 година по време на Седмицата prêt-a-porter в Париж на ревюта на Dries van Noten, Céline и Akris. Участвала е в рекламни кампании на Yves Saint Laurent, Versace, Guerlain, Ralph Lauren и други, появявала се е на кориците на Vogue в различни страни.

Анна Вялицина

Родена е през 1986 година в Нижни Новгород, кариерата си на модел започва на 15 години, след като сключва договор с агенцията IMG Models и се мести в Ню Йорк. Първите марки, за които е работила, са Anna Molinari, Chloé и Sportmax.

Била е на кориците на Vogue, ELLE и Glamour. Участвала е в ревюта на Shiatzy Chen, Chanel, Prada, Louis Vuitton, Dolce&Gabbana. Неотдавна стана майка.

Валерия Кауфман

Двадесетгодишният модел, известен от клюките като „новото момиче на Джаред Лето“, е включена в списъка на 50-е изгряващи звезди в модния бизнес. От 2011 участва в дефилета по време на Седмицата  на модата в Париж, Милано и Ню Йорк.

Участвала е ревюта на Alberta Ferretti, Givenchy, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Prada, Tom Ford, Valentino и много други.

Наташа Поли

Наталия Полевшчикова е родена през 1985 година в Перм. Дебютира през 2004 година, на ревю на Emanuel Ungaro, след като заема второ място на конкурса New Model Today и подписва договор с агенцията Why Not Model.

По това време тя вече има четиригодишен опит в руския моден бизнес.

Днес Наташа е един от най-известните модели в света, има повече от 400 хил. последователи в Инстаграм, през годините е била лице на Lanvin, Fendi, Marc Jacobs, Michael Kors, H&M и други брандове.

Маша Новосьолова

Родена е през 1985 година в Тула, в модния бизнес навлиза през 2007 година, благодарение на договор с агенцията Storm Model Management. Участвала е в рекламни кампании на Victoria’s Secret, Christian Dior, Chanel, Gucci и други марки.

Особено запомнящи се са рекламните плакати на бельо на Армани, където моделът се снима заедно с Дейвид Бекъм.

Била е на кориците на най-известните модни списания в света. Омъжена е за Димитри Расам – син на френската актриса Карол Буке.

Саша Пивоварова

В модния бизнес попада като студентка в Руския държавен хуманитарен университет, след като нейният приятел и бъдещ мъж, фотографът Игор Вишняков, изпраща нейни снимки в агенция IMG през 2005 година.

Дебютът на Саша се състои по време на модно ревю на Prada, след което марката сключва с нея договор за три години.

Оттогава Саша е била на кориците на Vogue в цял свят (на италианския 7 пъти), снимала се е за календар на Pirelli, участвала е в рекламни кампании от Giorgio Armani до Chanel. През 2011 година се снима в трилъра „Време“, в същата година създава и колекция бельо за Gap. През 2012 година ражда дъщеричка. В свободното си време се занимава с живопис.

Ирина Куликова

Любимият модел на Марк Джейкъбс и Джон Галиано се ражда през 1991 година в град Слободски, Кировска област. В модния бизнес е от 2007 година. След като подписва договор с IMG Models, се мести в Ню Йорк.

Първите й участия са в ревюта на Prada и Calvin Klein. Оттогава тя участва в модни шоута на най-известните американски дизайнери, лице е на аромата Marc Jacobs Daisy.

Влада Рослякова

Започва кариерата си в Русия, продължава в Токио, а след това се мести в Ню Йорк. По време на втория си сезон (Есен-Зима 2005) участва в 74 модни ревюта на различни дизайнери!

Нейни снимки са били на кориците на Vogue, Harper’s Bazaar, ELLE в различни страни. През 2011 година Влада стана лице на бижутерийната марка Swarovski.

Кейт Григориева

Момичето от Оленегорск се ражда през 1989-а, завършва Мурманския държавен технически университет със специалност „Маркетинг“, два пъти участва в конкурса „Мис Русия“, но без особен успех, после заема второ място в програмата „Топ модел по руски“, а скоро след това се мести в Ню Йорк и подписва договор с модна агенция.

През 2014 година участва в ревюта на Donna Karan, Oscar de la Renta, Tory Burch, Ralph Lauren.
През 2015 година Кейт попада в новините: тя става новият „ангел“ на Victoria’s Secret.

Саша Лус

На 16 години участва в първото си дефиле – на ревю на Альона Ахмадулина по време на Седмицата на модата  в Москва през 2008 година. В същата година се появява на кориците на руските Vogue и L’Officiel. След като подписва договор с агенцията DNA се мести в Ню Йорк, но скоро след това се връща.

През 2011-а подписва договори с няколко агенции, след което е забелязана от Карл Лагерфелд. След ревюта на Chanel през сезона Есен-Зима 2012 всичко се развива така, както трябва: 58 дефилета по време на есенно-зимния сезон през 2013 година, рекламни договори с Carolina Herrera, Max Mara, Valentino и Tommy Hilfiger, корици на списания и снимки за календара на Pirelli.

Оригиналният текст на материала на http://www.gazeta.ru/lifestyle/style/2015/09/a_7745627.shtml /Газета.ру/.