Руските граничари отново организираха коридор за украинските военни

От руската гранична служба съобщиха за организирането на хуманитарен коридор в района на един от пропускателните пунктове на руско-украинската граница. Действията на руските граничари са в отговор на молба от украинска страна.

„На руския пропускателен пункт „Новошахтинск“ са доставени телата на шест ранени и четири убити украински военнослужещи“, съобщи пред РИА Новости представителят на граничното управление на руската Федерална Служба за безопасност в Ростовска област Василий Малаев.

Малаев Уточни, че предававането на ранените и убитите на украинската страна ще се състои в руския пропускателен пункт „Матвеев Курган“.

Самата киевска войска, притисната от опълченците, се оказа, че не е в състояние да организира подобно транспортиране от своята страна на границата.

Мисията за руските граничари е изключителна, тъй като отказването на помощ в подобна ситуация, би означавало да обрекат на смърт военните.

Това не е първият коридор, който ростовските граничари организират за Украйна. В събота украинската страна се обърна с молба за помощ при предаването през Русия на повече от 30 ранени и убити военни, пренасочени от Ростовска област и предадени на Украйна.

Представител на Украйна, отговорен за евакуацията на ранените военни, благодари на руската страна за предоставения хуманитарен коридор в Ростовска област.