Руските войски отработват стрелба с „Искандер-М“ на ученията край Астрахан

Учения на ракетните съединения на Източен военен окръг (ИВО) на Русия с използване на новите ракетни комплекси „Искандер-М“ започнаха в Астраханска област, съобщи РИА Новости.

Оперативно-тактическите комплекси „Искандер“ постъпиха в ракетното съединение на ИВО в състава на бригадния комплекс, в който влизат над 50 единици техника.

„На специализирания полигон в Астраханска област екипажите пристъпиха към отработването на практически действия при работа с пускови установки и транспортно-зареждащи машини, провеждат учебни тренировки на комплексите за управление, машините за техническо осигуряване и обезпечаване на жизнедеятелността на личния състав“, се казва в съобщението.

Практическите занятия ще приключат през септември с тактическо учение с бойна стрелба, след което целият състав на съединението, заедно с щатната техника ще се отправят с железопътен транспорт към мястото на постоянна дислокация.

„Искандер-М“ е оперативно-тактически ракетен комплекс, предназначен за поразяване на далечина до 500 километра на малки по размер цели – ракетни комплекси, реактивни системи за залпов огън, далекобойна артилерия, самолети и хеликоптери, командни пунктове и центрове за връзка.