Руска пирамида ще спаси от всички беди

Ако смятате, че пирамидите са творение изключително на древните цивилизации, то струва си по погледнете истината в очите: на съвременните архитекти не дава покой славата на строителите от миналите времена и всеки се старае да предложи на света своя версия на култовото съоръжение, както, например, Александър Голод, построил цяла мрежа от пирамиди в Русия.

Руският инженер Александър Голод н началото на 90-те години се увлякъл от влиянието на пирамидите на екологията и здравето на човека и положил началото на строителство на пирамиди по собствен проект не само в много кътчета на Русия, но и в Ница и предградия на Рим.

Но най-известната от неговите пирамиди с право може да се смята 44-метровата пирамида на 38-ия километър по шосето Москва- Рига. Сега това е своеобразно място на хадж на много туристи, които пътешестват по Краймосковието. Тя е построена от стъклопластика на принципите на златното сечение. Според изследванията, проведени от самия създател, пирамидата е способна да твори истински чудеса. Тя може да решава проблеми на градовете и териториите с дебалансирана екология, да съкращава епидемиологичните проблеми, помага в борбата с наркоманията и алкохолизма, охранява от природни катаклизми, защитава хората, които живеят близко до погребани ядрени, химически и бактериологични отпадъци.

Но по какъв начин? Създателят на пирамидите твърди, че тя е способна да „поправя” пространството, изкривено от неразумното използване на природните ресурси и пагубната дейност на хората на околната среда, и да хармонизира обстановката на околните до нея територии благодарение на мощно излъчване на „позитивна” енергетика.

Имаше съобщения за множество благодарни болни, които след пребиваване в пирамидата буквално пред очите на присъстващите се излекували. А на онези, които не могли напълно да се излекуват по време на пребиваването в сакралното съоръжение, предлагали да купят мини-копие на пирамидата за да поправят енергийния си баланс самостоятелно в къщи.

Но за сега няма никакви достоверни научни потвърждения на тези наистина библейски чудеса на изцеляване, както и за подобряване на екологичната обстановка в Русия, освен онези изследвания, които били извършени от екипа на Александър Голод. Но дали те са безпристрастни?

В същото време хората в търсене на чудеса пристигат при пирамидите на Голод с надеждата, че те макар и не много приличат по своята сила и мощ на великите египетски пирамиди.

Да се надяваме, че ако пирамидите на Голод и не помагат за „хармонизацията” на околното пространство, то поне не нанасят никаква вреда. Ако те не са лекарство, то поне нека да бъдат плацебо. Главното е, те наистина да не са добре маскирана отрова.