Руска пирамида ще спаси от всички беди

Ако смятате, че пирамидите са творение изключително на древните цивилизации, то струва си по погледнете истината в очите: на съвременните архитекти не дава покой славата на строителите от миналите времена и всеки се старае да предложи на света своя версия на култовото съоръжение, както, например, Александър Голод, построил цяла мрежа от пирамиди в Русия.

В началото на 90-те години на миналия век руският инженер Александър Голод е силно привлечен от пирамидите, тяхното влияние върху екологията и човека. Тогава той полага началото на строителството на пирамидите по свой собствен проект, не само в много места на Русия, но и дори в Ница и предградията на Рим.

Сред всичките му „творения“ най-известната е 44-метровата пирамида на 38-ия километър на магистралата Москва- Рига. Сега това е своеобразно място за много туристи, които пътешестват в Краймосковието. Тя е построена от стъклопакет на принципите на златното сечение. Според изследванията, проведени от самия създател, пирамидата има свойствата да твори истински чудеса. Например, тя може да решава проблеми на градове и територии с дебалансирана екология, да съкращава епидемиологични проблеми, помага в борбата с наркоманията и алкохолизма, охранява от природни катаклизми, а също да предпазва хора, живеещи близо до ядрени, химически и бактериологични бунища.

По какъв начин? Създателят на пирамидите твърди, че тя е способна да „поправя” пространство, изкривено от неразумното използване на природни ресурси и пагубната дейност на хората с околната среда, както и да хармонизира обстановката на съседните до нея територии, благодарение на мощно си излъчване на „положителна” енергия.

Съществуват много съобщения от благодарни болни, които след посещение на пирамидата буквално пред очите на присъстващите се излекували. А на онези, които не могли напълно да се излекуват по време на пребиваването си в сакралното съоръжение, предлагали да купят мини-копие на пирамидата за да поправят енергийния си баланс самостоятелно в къщи.

Но за сега няма никакви достоверни научни потвърждения на тези наистина библейски чудеса на изцеляване, както и за подобряване на екологичната обстановка в Русия, освен онези изследвания, които били извършени от екипа на Александър Голод. Но дали са безпристрастни?

В същото време, хора търсещи чудо посещават пирамидите на Голод с надежда, макар да разбират, че те не много приличат по своята сила и мощ на великите египетски пирамиди.

Да се надяваме, че ако пирамидите на Голод не помагат за „хармонизацията” на околната среда, то поне не нанасят вреда. Ако пирамидите не са лекарство, то със сигурност могат да бъдат поне плацебо. Най-важното е, че те със сигурност не са добре маскирана отрова.