Руска компания демонстрира летящ мотоциклет

Редица компании в света разработват персонални летящи мепесета, работещи на принципа на въздушната възглавница /hovercraft/. Руската компания Hoversurf работи усилено върху летящ мотоциклет и демонстрира във видео постиженията си в тома направление.

Машината е нареченаScorpion-3, има четири винта, всеки със собствен електромотор. Електроенергията идва от централен акумулатор, монтиран централно в конструкцията, където са още седалката и контролните прибори на машината. Релано погледнато това е комбинация от дрон с четири винта и мотоциклет.

Според Hoversurf, продуктът й Scorpion-3 може да се управлява ръчно или автономно с използването на оригинален софтуер на компанията. За съжаление не се съобщават данни за пробега с едно зареждане или времето за презареждане, но се споделя, че в Hoversurf проучват възможностите за използване на ДВГ като бордови генератор на ток за удължаване на пробега.

От Hoversurf смятат, че когато Scorpion-3 излезе на пазара той ще се хареса на на ентусиастите на екстремните спортове и приключения. Машината според тях има и военен потенциал, както и възможност за употреба като летящо такси на къси разстояния.