Руската преса: Гответе се за ядрена война със Запада

Русия предупреди гражданите си, че ядрена война със Запада може да се окаже неизбежна и предизвикана от сблъсъците в Близкия изток.

Руската телевизия „Звезда” обяви, че „шизофрениците от Америка „подострят” ядрените оръжия за Москва”. Представители на руските власти в петък обявиха, че са били построени подземни убежища, които биха могли да приютят 12 млн. души, което е горе-долу цялото население на Москва, съобщава Канал 3.

Междувременно руското министерство за гражданска защита обяви, че се провеждат безпрецедентни „широкомащабни” учения в цяла Русия във връзка с гражданската защита в продължение на 4 дни. Ученията действително са широкомащабни, защото в тях участват около 40 млн. руснаци и 200 хил. специалисти от „аварийни спасителни подразделения”. Целта на ученията е подготовка за „мащабни природни и причинени от човека бедствия в Руската федерация.

По думите на ръководителя на министерството Олег Мануилов, ученията ще тестват как руснаците биха отговорили на „бедствие” при „извънредна” ситуация. Междувременно министър-председателят на Руската федерация Димитрий Медведев подписа разпореждане за преустановяване на споразумението със САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработките в ядрената и енергийната сфера, предава TACC. Съответният документ е публикуван на интернет страницата на кабинета на министрите. „Във връзка с въведените от САЩ ограничения за сътрудничеството с Руската федерация в областта на атомната енергетика се преустановява споразумението между правителствата на Руската федерация и правителствата на САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработки в ядрената и енергийната сфера от 16 септември 2013 г.“.

Източник: www.novini.bg