Руската или „Ислямска“ държава е заплаха за Запада?

Зверството в Париж даде отговор. Дано „грантовите“ протестъри-русофоби се засрамят

Ислямски терористи избиха 12 души в редакцията на френско списание.

Това е червена лампичка за всички „грантови интелектуалци”, „протестъри” и обикновени русофоби у нас. Нека сега поне за кратко замразят дежурните си заклинания срещу „диктатора Путин” и „особено опасната” за либералните ценности и западната цивилизация Русия.

Да водиш организирана кампания срещу най-голямата православна държава – естествен щит срещу мюсюлманския фундаментализъм, е, меко казано, суисидален рефлекс.

Руската държава или „Ислямска държава” е реалният проблем пред Западния свят? Всеки нормален с глава на раменете може да си отговори, като изгледа смразяващите кадри от днешното клане в Париж.

Когато апелирате за затягане на санкциите срещу Москва, помислете за разстреляните френски журналисти.

Когато апелирате за широко отваряне на границите ни за ислямски бежанци, пак помислете за разстреляните френски журналисти.

Друга вяра е обявила свещена война на нашата вяра. Това няма да спре, по-зле ще става. При „Ал Кайда” битката бе ограничена в локални битки из Близкия Изток или в спорадични атаки по американски посолства. При „Ислямска държава” тероризмът се разгаря по улиците на Европа. Тепърва ще се превръща във всекидневие, ще дебне подлярски зад ъгъла.

С Русия сме братя по вяра. Нямаме друг избор, освен да оцеляваме заедно в тази война. Путин в случая няма значение, на карта е поставено правото ни на живот. Това е по-важно от политическата конюнктура.

Който продължава да демонизира руснаците като стратегическа заплаха за европейските ценности, съзнателно или не съучаства в ислямския джихад срещу християнството.

Звучи патетично, но ножът е опрял до кокала. Клането в Париж е само началото. Ако губим време в интригантстване против Путин, вместо да се концентрираме срещу истинската заплаха, шансовете да се опазим като цивилизация и въобще да оцелеем са съмнителни. /nedyalko.bg