Руската Агата Кристи подреди нежна изложба

Известната руска авторка Анна Данилова, майстор на криминални романи, подреди първа художествена изложба, пише в. „Труд“. Творбите й неочаквано изпъстрени с цветя и нежност, дебютираха в художествената галерия „Петър Персенгиев“ в град Нови пазар. Ценители са категорични, че картините с акварели, пастели и масло са в пълен противовес със сюжетите на книгите й, пълни с убийства и престъпления.

„Пълен контраст“, признава и писителката, която критиците определят като руската Агата Кристи. Създателката на неочакваните сюжетни обрати, признава, че творбите й се родили в последната година. Иначе рисува от ученичка, но в последните 10 г. била зарязала четката. Личен житейски обрат я върнал към изкуството и сега като не пише, обожава да рисува.

Данилова от години твори сред тишината на малкото селце Страхилица в Шуменско и през смях разказва, че сигурно е изглеждало по същия начин и преди век – с каручки, магарета и спокойни хора. Има над 100 книги, четири от романите й са преведени на български. В момента се „ражда“ поредното криминале по договор с руско издателство. Пише драматично и рисува следваща картина с …градински рози императрици. Сутрешните часове са най-благодатни за творчество, категорична е авторката. След Нови пазар, изложбата, ако не е разпродадена, ще отпътува за Варна.