Руската авиация в Сирия е извършила над 80 полета за едно денонощие

През изминалото денонощие руската авиация е извършила 82 полета срещу терористите в Сирия, като 32 от тях са проведени през нощта. Това съобщи пред журналисти в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„През изминалото денонощие самолети от Въздушно-космическите сили на Русия извършиха 82 бойни полета и атакуваха 204 обекта на терористите в Сирийската арабска република, разположени в провинциите Алепо, Идлиб, Латакия, Хама и Хомс“, разказа той.

„При това 32 полета руските самолети извършиха през нощта“, подчерта генералът.

Обектите на забранената в РФ терористична групировка „Ислямска държава“ в Сирия атакуват бомбардировачите Су-24М и Су-34, а също и щурмовите бомбардировачи Су-25СМ. Те действат под прикритието на изтребители Су-30.

След изпълняването на бойните задачи всички самолети от руската авиогрупа са се върнали в авиобазата Хмеймим.

Руската авиация нанася удари срещу терористите в Сирия от 30 септември по молба на сирийския президент Башар Асад. В средата на ноември към операцията се присъединиха и далечни бомбардировачи.

Освен това, срещу терористите нанася удари и ВМФ на Русия – два пъти кораби от Каспийската флотилия атакуваха терористите с крилати ракети „Калибър“, а във вторник за първи път използва тези ракети и най-новата подводница „Ростов на Дон“, която се намира в Средиземно море.