Русия ще достави изтребители и транспортни самолети на Сърбия

В рамките на оказваната военна помощ Русия скоро ще достави не само изтребители, но и транспортни самолети на Сърбия, съобщи руският вицепремиер Дмитрий Рогозин пред РИА „Новости“

„Не само МиГ-ове. Там ще има много неща. Ще има и танкове, и транспортни самолети. Ще бъде оказана сериозна, добра и голяма помощ“, заяви Рогозин в интервю за агенцията.

Той отказа да отговори на въпрос за сроковете на доставките и подробности за споразуменията, като заяви, че това трябва да обяви сръбският президент Александър Вучич.

„Ще разберете скоро. Президентът ще ви каже. Аз му казах, той ще каже на вас. Ние се разбрахме, че аз нищо няма да споменавам пред вас“, отбеляза Рогозин.

Както беше съобщено по-рано, Русия планира да достави 6 изтребителя МиГ-29, както и 30 танка Т-72С и 30 БРДМ-2 на Сърбия в рамките на военно-техническа помощ. Страните не бяха споменавали възможността за доставка на различна авиация, освен изтребители.

През последните дни Рогозин беше на посещение в Белград, където присъства на церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Александър Вучич.