Русия си гарантира участието на Евро 2016

Руският национален отбор си подпечата класирането на Европейското първенство във Франция догодина, след като спечели с 2:0 домакинството си на Черна гора в последния кръг от квалификациите, пише sporta.bg.

Така „сборная“ събра 20 точки и запази втората позиция в група G, с което пък прати на бараж тима на Швеция. „Тре кронур“ също победи с 2:0 Молдова като домакин, но това не се оказа достатъчно, за да заслужи директна промоция.

Олег Кузмин в 33-ата минута даде аванс на Русия след асистенция на Игор Денисов, а в 37-ата домакините си подпечатаха успеха с попадение от дузпа на Александър Кокорин. Кузмин попадна сред титулярите след контузията на Игор Смолников, но се отплати на треньора Леонид Слукций по най-добрия начин.

Наставникът на ЦСКА (Москва) продължава позитивната си серия начело на „сборная“ и вече има четири поредни победи, откакто бе назначен на поста. Черна гора загуби шансовете си за бараж в миналия кръг и игра с експериментален състав в първото си гостуване на Русия, като дори голямата звезда Стеван Йоветич остана на пейката.