Русия се завръща към старите ценности

В Държавната Дума на Руската Федерация започна събиране на подписи за внасяне на изменения в Конституцията, предаде ИТАР-ТАСС.

Поправките имат за цел да бъде вдигната забраната в Русия на държавна идеология и за ограничаване на приоритета на международното право над руските граждани.

Както вече съобщиха руските медии, на 27 септември в няколко града на Русия ще се състоят митинги „Антимайдан“, на които ще бъде обявено за необходимостта от борбата с националните предатели в структурите на властта и медиите.

На 27 септември организация „Национално-освободително движение“ (НОД) подаде заявка за провеждане на акция за солидарност с руската власт. Нейните участници планират да изразят несъгласието си с американските ценности и да поискат връщане на държавна идеология в страната.

На сайта на НОД са посочени 200 населени пункта, където привържениците на суверенитета на Русия ще заявят подкрепата си към политиката на Владимир Путин. В големите градове, включително в Москва митингите ще преминат с участие на около 500 души. Това съобщи един от организаторите на „Антимайдана“ Василий Веселков. По думите му, заявки за участие са заявили различни политически партии, в това число КПРФ и „Единна Русия“.

Веселов поясни, че втората задача на акцията е, призив към всенароден референдум за изменения в Конституцията. Автор на поправките е депутат от Държавната Дума Евгений Фьодоров (партия „Единна Русия“). Като цяло, поправките са готови, остава да бъдат събрани подписите.

Тази идея подкрепиха и участниците в младежкия форум „Селигер-2014“. В резолюцията на форума се казва, че въпросните поправки ще „възстановят историческата справедливост и ще позволят изграждане на основи, на които е била построена някога най-голямата държава в света, създала една от най-великите цивилизации с уникални паметници на културата, литературата, изкуствата и с велики научни открития в различни области на човешкия живот“.

Фото: Олга Гурска