Русия призова САЩ да разследват „украинската следа“ в президентските избори

Съединените щати трябва да продължат с разследването на „украинската връзка“ в изборите за президент миналата година, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА „Новости“ и „Интерфакс“.

Лавров коментира обвиненията срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп, Пол Манафорт, и бившия му бизнес сътрудник Рик Гейтс, в конспирация срещу САЩ, конспирация за пране на пари, че не са регистрирали като „чужди агенти“ – представители на интересите на чуждестранни официални или частни институции и други. Обвиненията са свързани и с работата на Лавров в Украйна.

Според Лавров Киев „има информация“ за президентските избори през 2016 г., в които руските служби говорят за руска намеса. Първият дипломат на Русия обаче не даде подробности.

„Ето, намериха украинска следа в отношенията на г-н Манафорт и неговия сътрудник. Украинската следа навярно може да се разследва само чрез Украйна, те има какво да разкажат за това какви позиции са заемали в хода на предизборната кампания за президент на САЩ“, обясни Лавров, цитиран от „Интерфакс“.