Русия прави жп линия, заобикаляща Украйна

Русия започва изграждането на железопътна линия, заобикаляща територията на Украйна, пише „Независимая газета“. За реализацията на проекта в полеви лагери в територията на Воронежката област са изпратени няколко батальона на железопътните войски.

В изграждането на 18-километровата отсечка ще вземат участие 900 човека от личния състав на жп войските и ще бъдат използвани повече от 360 единици на специални военна техника, заяви заместник министъра на отбраната на Русия ген. Дмитрий Булгаков.

По думите на генерала строителството на обходната железопътна линия ще сложи „край на безкрайния произвол и вмешателство на украинските гранични и митнически служители в отношенията с руските граждани, пътуващи в южна посока, следваща територията на Украйна“.

Освен това новата отсечка ще даде възможност на руските власти да увеличат контрола срещу влизането на територията на Русия на нежелани лица от съседните страни.

Железопътната линия, която ще свързва Воронежката област с Ростовската, е планирана да бъде завършена до три години. Разходите, които ще бъдат необходими за изграждането й, възлизат на 56,6 млрд. рубли.