Русия показа уникално и зрелищно ВИДЕО с най-добрите моменти на армията си!

Министерство на отбраната на Русия публикува наистина уникално видео, показващо най-добрите моменти от Армейските международни игри (АрМИ-2016). Във видеото са показани невероятни кадри, снети по време на двуседмичните съревнования.

Както съобщава военното ведомство, най-добрите моменти от всички 23 конкурса са събрани в петминутно видео и предават духа на съперничество, емоцията на феновете и преминаващите всякакви предели възможности на съвременната бойна техника.

На церемонията на закриването на полигона Алабино министърът на отбраната на Русия генерал Сергей Шойгу отбеляза, че „военните все пак трябва някъде да показват майсторството си и как са се научили да боравят с оръжие”.


„За това има две места. Едното от тях, както сами разбирате, е войната. Другото – това са Армейските международни игри. Именно заради това аз съм абсолютно убеден, че и те ще стават все по-популярни и в тях ще участват все повече държави”, подчерта Шойгу.

АрМИ-2016 се провеждаха от 30 юли до 13 август едновременно на 20 полигона. 19 от тях са разположени на границата на три военни окръга – Западен, Южен и Централен, има и още един, който е в Казахстан.

Морските конкурси се проведоха в акваторията на Балтийско, Черно и Каспийско море. В рамките на игрите бяха проведени 23 конкурса по полева, въздушна и морска отбрана, от тях десет конкурса се правеха за първи път.