Русия отговори на обвиненията на САЩ във връзка с терористите

В Москва смятат, че твърденията на генералите на НАТО за това, че „Русия подкрепя движението „Талибан“, са абсурден опит да припишат своите провали на други, заяви специалният представител на руския президент за Афганистан Замир Кабулов, пише „Известия“, цитирани от ИА Фокус
Упреците срещу Москва от страна на Запада зачестиха преди международната конференция за Афганистан, която ще се проведе в руската столица. В събитието ще участват десетки страни. Русия изпрати покана и до американската страна, но получи отказ. Според експерти все по-честите обвинения към Русия за „подкрепа“ на движението „Талибан“ се вписват в общата антируска пропаганда на Запада.
„Вече се изморих да говоря за това, че Русия по никакъв начин не подкрепя движението „Талибан“. Могат ли поне едно доказателство да дадат? Има ли някакви факти или аргументи, на които се базират тези фалшиви заявления? Разбира се, нямат. Твърденията на генералите от НАТО са абсолютно лъжливи и не заслужават никакво внимание. Сега стана модерно да се обвинява за всичко Русия. Тези американски генерали се опитват да оправдаят собствените си неуспехи и провали в Афганистан“, заяви Кабулов.