Русия одобрява възможността САЩ да се присъедини към „нормандската четворка“

“Aко която и да е от страните е готова и може да окаже влияние на Киев така, че да го насърчи да изпълнява минските споразумения, то, естествено Москва ще приветства това”,- каза прес – секретарят на руския президент.

Така той отговори на въпрос как се отнасят в Русия към думите на американския посланик, че американският президент с радост би приел участие в работата на „нормандския формат”. „Считаме, че сега главното е да се концентрираме върху изпъленията на минските споразумения”,- добави Песков. Той заяви още, че Москва би приветствала връщането към диалога между лидерите на САЩ и Русия, но инициативата за това трябва да е американска.”

„Естествено, ние ще бъдем готови да приветстваме инициативата за връщане към логиката на диалога и взаимодействието. Но доколкото ние никога не сме инициирали обратното, сме готови да приветстваме действията на партньорите си.” По – рано, във вторник американският посланик в Москва Джон Теф заяви, че нищо не пречи на диалога между Барак Обама и Владимир Путин и всички възможности за него са отворени, пише изд. livenews.bg