Русия не е получила от САЩ изчерпателна информация по делото Лесин

Русия до този момент не е получила изчерпателна информация от САЩ за обстоятелствата около смъртта на бившия руски министър на печата Михаил Лесин, заяви пред РИА Новости посланикът на РФ във Вашингтон Сергей Кисляк.

„Ние вече доста отдавна и последователно се обръщаме към американските власти, за да получим цялата изчерпателна информация. То до този момент това не се е случило“, каза той.

Лесин е открит мъртъв на 5 ноември миналата година в хотел в центъра на Вашингтон. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на бившия руски министър.

В четвъртък представителят на съдебната експертиза на Вашингтон Лашон Бимон съобщи пред РИА Новости, че според извършената аутопсия смъртта на бившия руски министър е настъпила в следствие на удари с тъп предмет в главата, врата, тялото и крайниците. В същото време съвместните заявления на съдебната медицина и полицията на Вашингтон се твърди, че характерът на смъртта на Лесин не е установен и органите на реда „продължават активно да разследват инцидента“. Представителят на Държавния департамент Джон Кърби заяви, че САЩ да предоставили на Русия информация за хода на разследването.