Русия: Москва не се нуждае от диалог с Лондон

„Анулирането на посещението на британския външен министър Борис Джонсън в Русия показва липса на разбиране или непознаване на това, което се случва в Сирия. Така или иначе Москва не се нуждае от диалог с Лондон повече, отколкото той самия“, пише в изявление на руското външното министерство, съобщи actualno.com. „Ако се съди по думите на Джонсън, той има други приоритети, сред които е да се обсъди с Г-7 ситуацията в Сирия.

Има фундаментално недоразумение или непознаване на това, което се случва в конфликтната страна, а усилията на Русия са насочени към стабилизиране на региона“, казват местните власти. В съобщението се посочва още, че отменената визита „още веднъж потвърждава съмненията относно наличието на добавена стойност от разговора с британците, които по най-належащите проблеми на днешния ден не разполагат със собствена позиция и реално въздействие в хода на международните отношения“.

Преди дни стана ясно, че планираното за 10 април посещение на британския външен министър в Москва няма да се състои. Повод е напрежението между САЩ и Русия, след като американските военни извършиха нападение срещу правителствените сили в Сирия.