Русия изпрати 50-ти конвой с хуманитарна помощ в Донбас

Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Русия изпрати в Донбас „юбилеен“ 50-ти конвой с хуманитарна помощ, съобщи пресслужбата на министерството, предаде РИА Новости.

„В 4.00 ч. московско време от Донския спасителен център на МИС в Ростовска област към руско-украинската граница потеглиха близо 90 автомобила, превозващи в Донецка и Луганска област над 1,1 хил. тона хуманитарна помощ“, съобщиха от министерството.

В двата региона ще бъдат доставени хранителни продукти, предмети от първа необходимост и учебна литература за учениците и студентите в Донбас. Сред хранителните продукти са: консервирани храни, брашно, захар, зърнени култури, учебна литература и други предмети от първа необходимост.

„Преди границата колоната ще се раздели на две равни части. „Едната ще се отправи към пропускателния пункт „Донецк“, а втората – към „Матвеев Курган“ за преминаване на необходимите митнически процедури в съответствие с международното законодателство за доставка на хуманитарни стоки. След това автомобилите ще продължат към крайните точки – Луганск и Донецк“, съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

От август 2014 г. до днес 49 конвоя на МИС са доставили в Донбас над 59 хил. тона хуманитарна помощ.