Русия изпрати 35-тата колона с хуманитарна помощ за Донбас

Тридесет и петата автомобилна колона на МИС на Русия с хуманитарна помощ потегли тази сутрин към Донбас, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

„В 4:00 ч. московско време колоната потегли от Донския спасителен център на МИС към границата“, се казва в съобщението. Над 100 автомобила ще доставят в Донецка и Луганска области над хиляда тона хуманитарни стоки, сред които хранителни продукти, лекарства и предмети от първа необходимост.

Преди границата колоната ще се раздели на две равни части. „Едната ще се отправи към пропускателния пункт „Донецк“, а втората – към „Матвеев Курган“ за преминаване на необходимите митнически процедури в съответствие с международното законодателство за доставка на хуманитарни стоки“, уточниха от МИС.

Зад волана на автомобилите стоят опитни шофьори-спасители, които са осъществили десетки спасителни операции в цял свят. В състава на колоната също така влизат медици и технически персонал за своевременна помощ на водачите и служителите, съпровождащи конвоя.

От средата на август 2014 г. автомобилните колони на МИС  на Русия са доставили в Донбас над 42 хил. тона хуманитарна помощ.