Русия изпрати поредния хуманитарен конвой в Донецк и Луганск

39-тият конвой на Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Русия с хуманитарна помощ за жителите на Донецка и Луганска област потегли тази сутрин от Ростовска област, съобщиха от пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

„В 04:00 ч. московско време над 100 автомобила напуснаха Донския спасителен център на МИС в Ростовска област и се отправиха към държавната граница“, заяви представителят на министерството.

Камионите ще доставят на жителите на Луганска и Донецка област над 1,2 хил. тона хуманитарни стоки, сред които най-вече хранителни продукти, в това число консерви, зърнени храни, макаронени изделия, чай, масло, както и различни медикаменти.

По пътя към границата колоната от камиони ще се раздели на две и след преминаването в установения ред на митнически и граничен контрол на пропускателния пункт „Донецк“, една от колоните ще потегли към Луганск, а втората ще продължи към Донецк.

Следващата колона с хуманитарна помощ се предвижда да бъде изпратена на 30 септември.

Общо от август миналата година до днес 38-те колони на МИС на РФ са доставили в Донбас над 46 хил. тона хуманитарна помощ.