Русия замразява преговорите за премахване на визите с Анкара

Русия замразява преговорите за въвеждането на безвизов режим на пътуване за турските граждани, пише руският вестник “Известия“, цитиран от агенция “Фокус“.

Още преди няколко месеца покойният дипломатически представител на Руската федерация в Анкара Андрей Карлов отбеляза, че Москва не трябва да бърза с отмяната на визите за турците, преди да бъдат взети всички мерки за гарантиране на сигурността и предотвратяване на проникването на терористи в Русия.

В деня, в който беше извършено убийството на Карлов бяха погребани и надеждите на турците за отмяна на визовия режим. След трагичния инцидент този въпрос ще бъде отложен за неопределено време, пише руското издание.

“Необходимо е Турция да продължи сериозната работа по гарантиране на сигурността на пребиваващите в страната и да представи гаранции за щателни проверки на всички, планиращи да посетят Русия. Във връзка с последните трагични събития, а също и с редица инциденти, случили се през тази година, Москва засега не е готова да предостави безвизов режим за турските граждани“, разкрива източникът на “Известия“.