Робърт де Ниро: Възможно е да поискам руско гражданство

Робърт де Ниро хвърли бомбата, като заяви, че не изключва възможността да поиска руско гражданство. Любимият на няколко поколения актьор е на визита в Москва, където откри свой ресторант от прочутата верига „Nobu“. Де Ниро се появи на червения килим пред „Крокус сити мол“ със закъснение от час и половина. След церемонията по откриването обаче звездата отдели подобаващо внимание на тълпата очакващи го журналисти, съобщи ТАСС.

„Възможно е да поискам руско гражданство. Както разбирате, ситуацията е сложна. Така че ще видим, засега нищо не мога да кажа“, заяви Де Ниро, като не стана ясно шегува ли се или не. На въпроса какъв съвет ще даде на руските младежи, актьорът отговори: „Да се занимават с правилните неща, да оставят лошото в миналото и да направят света по-добър. Трябва да се обединим, да сложим точка на разногласията и да работим заедно.“

Де Ниро бе облечен в типичния си небрежно-елегантен стил: джинси, синя тениска, тъмно сако. На журналистите актьорът призна, че много обича руски пелмени, но не умее да готви, макар да е собственик на няколко ресторанта.

„С какво бихте искали да се занимавате в свободното си време, когато не снимате филми и не сте зает с ресторантьорския си бизнес?“, попита го един от журналистите. „С много неща, но е малко вероятно, че ще се случи“, отговори Де Ниро.

Както е известно, руско гражданство има френският актьор Жерар Депардийо. Той го поиска заради т.нар. „данък богатство“ във Франция, достигащ колосалните 70%, и получи руския си паспорт лично от президента Владимир Путин. През септември т.г. с руско гражданство се сдоби и американският боксьор Рой Джоунс-младши. Седмица-две преди това руски паспорт пожела и фронтменът на „Лимп Бизкит“ Фред Дърст, който заяви, че мечтае да се засели и живее в Крим.

 

Източник: „Дума“.