Репортер от Sky News прерови куфар на загинала пътничка от катастрофиралия Боинг 777

Заснетите от репортера на Sky News Колин Брейзър кадри, на които се вижда как претърсва куфара с личните вещи на пътничка, загинала в катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна, предизвикаха остри реакции от страна както на журналистическата общност, така и на зрителите. Действията на репортера бяха определени като „ужасен момент за журналистиката”. Телевизионният канал вече поднесе извиненията си за неподобаващото поведение на журналиста.

Репортерът от SkyNews прерови багажа на момиче, загинало при авиокатастрофата. Брейзър извади от куфара четка за зъби, след което каза: „Предполагам, че не бива да го правя”.

Тези кадри бяха подложени на остра критика от страна на телевизионните зрители, интернет-потребителите и от представителите на медийната общност. Журналисти от ВВС напомниха, че вещите на загиналите в трагичния инцидент са свещени за техните роднини. Обществото нарече постъпката на репортера „позорна” и „отвратителна”, като я сравни с подслушване на телефонен разговор.

„Нашият кореспондент Колин Брейзър излъчи репортаж от мястото на катастрофата на самолета и показа на зрителите съдържанието на куфар на един от загиналите пътници. Колин осъзна веднага, че се държи недопустимо и дори каза това в ефир. И Колин, и Sky News поднасят искрените си извинения за случилото се”, заяви представител на телевизията, цитиран от The Guardian.

 

http://www.youtube.com/watch?v=uNzh1l9oy0E