РВСН ще получат през 2015 г. над 50 образеца техника, включително и балистични ракети

Руските ракетни войски със стратегическо предназначение (РВСН) ще получат през 2015 г. над 50 образеца техника и въоръжение, в това число и междуконтинентални балистични ракети. Това съобщи пред журналисти представителят на РВСН Игор Егоров, предаде ТАСС.

„На заключителния етап на преоборудване на РВСН през 2015 г. ще постъпят над 50 съвременни модела въоръжение, военна и специална техника, включително и междуконтинентални балистични ракети, автономни пускови установки, подвижни командни пунктове за ракетните полкове и дивизиони, машини за осигуряване на бойното дежурство и машини за инженерно осигуряване и маскировка“, каза Егоров.

Той припомни, че през 2015 г. в РВСН са били проведени над 100 командно-щабни, тактически и специални учения.

„Ученията бяха проведени в сложна, максимално приближена до бойната обстановка, включително и с участието на междувидови взаимодействащи сили и средства. Изпълнен бе широк списък от задачи, практически действия и въвеждане, в това число и по привеждане във висша степен на бойна готовност, противодействие на диверсионни формирования и удари от високоточно оръжие на условен противник“, отбеляза Егоров. Той подчерта, че групировката на РВСН е в готовност за незабавни действия.