Радикалисти от "Десен сектор" заминирали заведение в Ялта

В едно от заведенията в Ялта  е намерено и обезвредено взривно устройство, което е било поставено от екстремистите на „Десен сектор”, съобщи „ИНТЕРФАКС”.

Екстремистите са заловени и арестувани. „Сега се изясни, че са намерени и задържани представителите на „Десен сектор”, които имали намерение да взривят  частен ресторант „Шайба”, който се намира недалеч от Ялта и съществува още от времето на управлението на Хрушчьов. Именно там сапьори намерили устройството”, каза в изявлението си адмирал Владимир Комоедов. Той е убеден, че тази акция е проведена  с цел да бъде провален референдумът за независимост на Крим, който ще се проведе на 16 март. Като цяло, по думите на Комоедов, ситуацията днес в Украйна е много тежка. Той е категоричен, че Военно-морските сили на Украйна все пак няма да предприемат никакви активни действия, тъй като частите и корабите са недееспособни, но не изключва провокации от страна на киевските власти.

Това мнение сподели и Сергей Аксьонов: «Получихме информация от нашите спецслужби, че в сряда Службата за сигурност на Украйна е провела  заседание при закрити врати, на което се обсъждал въпросът за това, екстремистите на «Десен сектор», дегизирани с униформи на руски военнослужещи да нападнат украинските военни части в Крим». Въпреки всичките заплахи и опасения, полуостровът е готов за отразяване на подобни атаки и Аксьонов е убеден, че провокаторите ще получат достоен отпор.