Пътници свалиха украински войник от градски автобус в Днепропетровск

В уж лоялния към Киев украински град Днепропетровск местни жители по свой начин „линчуваха“ войник от Въоръжените сили на Украйна, опитващ се да използва обществения транспорт в града, предаде телевизия „Звезда“.

Пътниците в автобуса не могли да се примирят с факта, че се налага да пътуват в едно помещение с човек, чиито ръце са изцапани с кръвта на мирните жители на Донбас. С викове „Убиец!“, „Бандеровец!“ и „Изрод!“ хората свалили „героя“ от превозното средство.

За случилото се информира местна журналистка, чиято сестра е била очевидец.

Момичето е възмутено от поведението на съгражданите си: „Върху героя се нахвърлиха местни луди, викайки истерично „Убиец!“, „Бандеровец!“ и „Изрод!“. Макар боецът да стоеше близо до шофьора, лумпените го свалиха от автобуса. С други думи, водачът на превозното средство игнорира конфликта и по пилатовски „си изми ръцете“.

Впрочем, болшинството от потребителите в социалните мрежи не подкрепя „гнева“ на журналистката. Повечето от коментарите се свеждат до думите „А вие какво искахте?“. Голяма част от хората пък иронизират илюзията на момичето за прокиевската позиция на съгражданите му.