Първанов: Танковете ни правят мишена

Танковете ни правят мишена и предизвикват напрежение. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред bTV.

Според него по-голямата опасност за националната сигурност е невярното и противоречиво говорене на политиците. За пример той даде президента Росен Плевнелиев, военния министър Николай Ненчев и външния министър Даниел Митов. Противоречието идва от това откъде идва този ангажимент и политиците дължат отговор за това, коментира Георги Първанов.

Той добави, че никога през 2006 година не е било обсъждано приемането на тежка военна техника в България. „Ние като ПГ ще настояваме за достъп до всички документи, които са маркирали този процес”, увери той.

„Ние не знаем къде е договорено това доставяне на американска техника. България става фронтова държава, а това поражда напрежение в източните ни съседи. Мисля, че военният министър нищо не знае и той е попаднал на това място по случайност. Нека да сме наясно, че срещу Ислямска държава няма да ни помогнат танкове. Тези танкове няма да помогнат и при сблъсък между Русия и Запада. Тези танкове създават напрежение между нашите народи. Няма инвестиции, няма и туристи от Русия“, каза Георги Първанов