Пушков: Обама напразно се гордее, че Украйна е излязла от орбитата на Русия

Председателят на комисията по международни въпроси към Държавната дума на Русия Алексей Пушков смята, че американският президент Барак Обама напразно се гордее, че Украйна е излязла от орбитата на Русия, предаде РИА Новости.

По-рано в своето годишно обръщение към Конгреса на САЩ Обама заяви, че Русия, въпреки влошената икономическа ситуация „насочва ресурси в подкрепа на Украйна и Сирия, страни-клиенти, които пред очите и излизат от нейната орбита на влияние“.

„Вместо да се хвали с излизането на Украйна от руската орбита, Обама трябва да признае своя главен провал : от орбитата на САЩ излезе такава страна, като Русия“, написа руският депутат на страницата си в Twitter.

Пушков нарече Обама единственият лидер в света, „без да се броят дребните васали“, който е „в пълен възторг от ролята на САЩ“.

„Обръщението на Обама към нацията се превърна в реч на отиващия си уморен президент: никакви нови инициативи и мисли – само едно възпяване на собствените „успехи“, пише още Пушков в социалната мрежа.