Пушков за снимката на Порошенко в The Economist: Мечти, далечни от реалността

Председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков коментира статуса на украинския президент Петро Порошенко в Twitter със снимка на изфабрикувана корица на списание The Economist, предаде РИА Новости.

„Хрониките на Нарния: Порошенко се прие сериозно на корицата на The Economist наред с лидерите на Германия, САЩ, Индия, Китай… Мечти, далечни от реалността“, написа Пушков на страницата си в Twitter.

По-рано Порошенко публикува в социалната мрежа снимка на корицата на американското списание, на която самият той е поставен наред със световните лидери. В коментара си към снимката украинският президент пише, че подобни „подаръци“ възприема „не като комплимент, а като персонална отговорност“. Корицата според Порошенко била 30-то специално издание, посветено на прогнозите за 2017 г. – The World on 2017. Оригиналът на въпросната корица обаче, публикувана на официалния сайт на The Economist, е посветен на прогнозите на експертите за 2016 г. и на нея е изобразен руският президент Владимир Путин. В „украинската“ версия решили просто да изрежат руския лидер.

Няколко часа след публикацията статусът на украинския президент в Twitter е бил изтрит.