Пушков: Дори и скок от Айфеловата кула няма да отмени излъчването на филма за Майдана

Френската телевизия Canal+ ще излъчи филма за държавния преврат в Украйна, въпреки протестите на Киев. Такова мнение изрази председателят на Комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков на страницата си в Twitter, предаде РИА Новости.

„Французите няма да отменят филма за Украйна, даже и ако посланикът й скочи от Айфеловата кула. Киев трябва да свиква: истината за Украйна ще се разкрива все повече“, написа Пушков в социалната мрежа.

Припомняме, че по-рано украинското посолство във Франция поиска от телевизия Canal+ да не излъчва на 1 февруари документален филм за Майдана. Според Киев филмът „Маските на революцията“ на Пол Морейра дава „изкривена и лъжлива представа за ситуацията в Украйна“.

Авторът на филма, известният телевизионен журналист Пол Морейра по-рано разказа пред РИА Новости, че иска да разкрие причините за трагедията в Одеса. „Тя бе напълно премълчавана в Европа, никой не знаеше за нея, включително и аз. Когато дойдох тук, бях поразен – 45 души бяха убити в центъра на Европа и никой не знаеше!“. По време на снимките журналистът разговаря с представители на формированията „Азов“ и „Десен сектор“ и изучава влиянието на САЩ върху случващото се в страната.