Путин ще участва в жребия за квалификациите на световното

Президентът на Русия Владимир Путин ще вземе участие в жребия за квалификациите на световното първенство, на което страната ще бъде домакин през 2018 г, пише в. Дневник. Церемонията ще се състои на 25 юли в Санкт Петербург.

От пресслужбата на руския президент потвърдиха участието му в жребия, както и че Путин ще проведе среща с президента на ФИФА Сеп Блатер.

В церемонията ще участват и известни бивши и настоящи футболисти, сред които Самуел Ето’о, Роналдо, Ринат Дасаев, Оливер Бирхоф, Александър Кержаков, Диего Форлан, Фабио Канаваро и др.

„Надявам се, че това ще бъде най-доброто световно първенство, защото Русия има всичко необходимо да организира най-великия мондиал в историята“, каза пред сайта на ФИФА Ето’о, който игра за „Анжи“ между 2011 и 2013 г. и беше най-добре платеният футболист в света.

Най-съществената част от жребия на 25 юли ще бъде разпределението на групите в зона Европа. Българският национален отбор ще бъде поставен в четвърта урна, където са още Турция, Словения, Израел, Ирландия, Норвегия, Фарьорски острови, Черна гора и Естония.

За световното първенство от Европа ще се класират директно победители в деветте групи, а осемте най-добри втори отбори ще играят баражи.