Путин ще се срещне днес със сръбския премиер

Руският президент Владимир Путин ще се срещне днес с премиера на Сърбия Александър Вучич, който се намира на работно посещение в руската страна, съобщи прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Публичната част от работния ден на президента ще започне със среща с премиера на Сърбия Вучич“,  каза представителят на Кремъл.

Сръбският министър-председател е на работно посещение в Русия по покана на премиера Дмитрий Медведев. Във вторник, 27 октомври двамата премиери проведоха преговори, а вчера присъстваха на форума „Открити иновации“.

По време на разговорите си в Москва Вучич изрази увереност, че Русия и Сърбия могат да ускорят сътрудничеството си в много сфери. Той добави, че Сърбия е готова да покани руски компании за строителството на инфраструктурни обекти на своя територия и разчита на същото от руска страна. „Сърбия ще остане приятел на Русия, но на рационална основа“, каза Вучич. Той подчерта, че „въпреки многобройните настоявания“, Белград не е въвел никакви санкции срещу Москва. „Сърбия ще продължи да провежда такава политика и в бъдеще“, увери Вучич.