Путин ще отговаря за 15-и път на руснаците

Прекият ефир ще се състои на 15 юни

Руският президент Владимир Путин ще проведе на 15 юни традиционната си телевизионна и радиосесия за отговори на въпроси, задавани от руснаците в пряк ефир, съобщи пресслужбата на Кремъл. „Пряка линия“ ще се състои за 15-и път в тв ефира на Първи канал, на каналите „Русия 1“ и „Русия 24“, както по радиостанциите „Маяк“, „Вести FM“ и „Радиото на Русия“.

От Кремъл посочват, че по традиция ще се приемат въпроси, свързани с обществено-политическия и социално-икономическия живот на страната, а също и международната обстановка. Въпроси на държавния глава ще могат да се задават по телефона, чрез СМС-и и ММС-и, както и чрез специално мобилно приложение на сайта на Кремъл.

В пряката линия ще могат да се включат и потребителите на руската социална мрежа „ВКонтакте“, които тази година ще могат да задават въпроси не само писмено, но и като оставят видеозапис до президента. Въпросите вече може да се подават и ще се приемат до края на предаването, като на президента ще се задават най-интересните от тях. Питанията по телефона ще се обработват от единен център, който ще приема обаждания от всяка точка на Русия на телефонен номер 8 800 200 4040.