Путин ще обсъди с президента на Австрия двустранното сътрудничество и сигурността в Европа

Руският президент Владимир Путин ще обсъди днес с президента на Австрия Хайнц Фишер двустранното сътрудничество и сигурността в Европа, съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

„В хода на предстоящите преговори се планира да бъде обсъден широк кръг от въпроси на руско-австрийското сътрудничество в търговско-икономическата и културно-хуманитарната сфери, включително и в контекста на реализацията на договореностите, постигнати след официалната визита на Владимир Путин в Австрия на 24 юни 2014 г., – отбелязаха в пресслужбата. – Предполага се също така задълбочен обмен на мнения по актуалните международни и регионални проблеми“. Предвид председателството на Австрия В ОССЕ през 2017 г., особено внимание се планира да бъде отделено на „проблемите за сигурността на европейския континент“.

Днес с австрийския лидер ще се срещне и премиерът на Русия Дмитрий Медведев. По време на срещата се очаква да бъдат засегнати въпросите, свързани със състоянието и перспективите на отношенията между двете страни, включително икономическото и инвестиционното взаимодействие, както и сътрудничеството в енергетиката, културно-хуманитарната и историко-мемориалната области.

Фишер е на официално посещение в Русия по покана на руския президент Владимир Путин.