Путин ще обсъди със Съвета за сигурност усъвършенстването на миграционната политика

Руският президент Владимир Путин ще проведе днес заседание на Съвета за сигурност, съобщи пресслужбата в Кремъл, предаде ТАСС.

„На дневен ред са въпросите за усъвършенстването на държавната миграционна политика в интерес на гарантирането на националната сигурност“, се казва в съобщението.

На заседание на колегията на министерството на вътрешните работи в средата на март руският президент нареди на ведомството да гарантира оперативно решение на проблемите в сферата на миграцията. Тогава Путин обърна внимание на миграционната криза в Европа, отбелязвайки, че в Русия нещата да не стоят по същия начин, благодарение на усилията на правоохранителните органи в страната. “Но не бива да се допуска подобно нещо“, подчерта президентът. В същото време Путин призна, че в Русия „се намират милиони мигранти, преди всичко от републиките на бившия СССР“. Според него е необходимо да се осигурят условия за легален труд на тези хора „за да спазват те законите на страната, традициите на народите, сред които живеят, и то по начин, по който не създават проблеми на пазара на труда в Русия и не предизвикват раздразнението на гражданите“.

Заседанията на Съвета за сигурност на РФ се провеждат няколко пъти годишно. На предишното съвещание през октомври миналата година бе обсъдена държавната политика в областта на гарантирането на ядрената, радиационната, химическата и биологичната сигурност.

Съветът за сигурност на Русия осъществява подготовка на решенията на президента по въпросите за стратегията на развитие, обезпечаването на жизнените интереси на личността, обществото и държавата от вътрешни и външни заплахи, а също така провеждането на единна държавна политика по отношение на гарантирането на националната сигурност.