Путин ще връчи награди на отличилите се в Сирия военни

Руският президент и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин лично ще благодари на военните, участвали в антитерористичната операция в Сирия, предаде ТАСС.

„На 17 март в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец Путин ще се срещне с военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация. Президентът ще връчи държавни награди на военните и специалистите от военно-промишления комплекс, отличили се по време на изпълняването на специалните задачи в Сирийската арабска република“, отбелязаха от пресслужбата в Кремъл.

В Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец са поканени над 700 военни и офицери от Въздушно-космическите сили, Сухопътните войски и Военноморския флот, както и представители на военнопромишления комплекс.

Георгиевската зала е зала на воинската слава, една от парадните зали, наречена така в чест на Ордена на св. Георги Победоносец, утвърден от Екатерина II през 1769 г. и превърнал се във висша военна награда в Руската империя. На стените на залата са изобразени златни звезди и ленти с девиза „За служба и храброст“.

В Александровската зала ще се състои тържествена церемония по връчване от Върховния главнокомандващ на знамето на Въздушно-космическите сили (ВКС), създадени на 1 август 2015 г.