Путин: Черноморския флот е сред приоритетите на Русия

В Деня на Военноморския флот на Русия, който се чества в Русия на 27 юли, президентът  Владимир Путин посети главната база на Северния флот в Североморск (отвъд Северния полярен кръг), където възложи венец пред паметника на Героите на отбраната на Заполярието през годините на Втората световна война, предаде Интерфакс.

Руският лидернаправи обиколка с катер и огледа построените бойни кораби на руския Северен флот и честити на екипажите празника.

Владимир Путин взе участие в тържествения парад и проведе видеоконференция, посветена на строителството на атомните крайцери „Красноярск” и „Княз Олег” в завода „Севмаш” в Северодвинск (северозападната част на Русия).

На тържеството руският президент заяви, че укрепването на Черноморския флот е сред приоритетите на Русия.

„За изминалата година Военноморските сили на Русия изпълниха общо 432 похода, в това число за защита на руското корабоплаване и борба срещу пиратството. Продължава строителството на 60 кораба, катери и снабдителни кораби. Сред нашите приоритети е укрепването на бойната мощ на Черноморския флот, обновяване на корабния състав, създаването на съвременна военна и социална инфраструктура“, отбеляза Владимир Путин.