Путин: Успехът в борбата с тероризма трябва да се възприема като обща победа

По време на видеовръзка със сирийския град Палмира руският президент Владимир Путин заяви, че всеки успех в борбата с тероризма трябва да се възприема като обща победа, и тогава тероризмът може да бъде победен, предаде РИА Новости.

Вчера в историческия амфитеатър в освободения от терористите град Палмира се проведе благотворителен концерт на Мариинския театър. Симфоничният оркестър изпълни произведения на Чайковски, Прокофиев, Шчедрин под ръководството на директора на театъра Валерий Георгиев.

По време на видеовръзката Путин отбеляза, че тази акция се разглежда като символ на надеждата не само за възраждането на Палмира, но и за избавлението на съвременната цивилизация от международния тероризъм.

„А за това е необходимо всеки успех в борбата с тероризма да се приема от всички без изключение като обща победа, а всяка жертва на терора да се възприема винаги и навсякъде като лична загуба и болка. Само такова отношение съм това абсолютно зло ще ни помогне окончателно да го победим“, каза Путин.