Путин: Страните, които въведоха санкциите срещу Русия, изгубиха руския пазар

Руският президент Владимир Путин посети изложба в Москва, на която бяха представени технологиите, заменящи вноса в сферата на медицината, лабораторната диагностика, спорта и автомобилостроенето, предаде ТАСС.

Сред представените технологии в експозицията бе представена и експерименталната продукция на уралските автомобилостроители – симбиоза между БТР и лек автомобил под общото название „вежливи бронирани”, пише още ТАСС.

„Вежливи бронирани? С помощта на вежливостта и оръжието е възможно да се направи много повече, отколкото само с помощта на вежливостта”, отбеляза Путин.

На Форума на Общоруския народен фронт руският държавен глава отбеляза, че страните, които са въвели санкции срещу Русия, вече са изгубили развитието си на руския пазар.

„Ние всъщност се възползвахме от некоректното поведение на нашите партньори, особено на тези страни, които удачно се бяха развили на руския пазар на селскостопанска продукция, и аз смятам, че те сбъркаха, като въведоха известни санкции срещу нас. Това ни даде и моралното, а смятам, и юридическото право да въведем ответни мерки именно в този сектор, който демонстрираше добри темпове на ръст през последните години”, каза руският президент.

Според Путин, въвеждането на ограничения за вноса на продоволствени стоки предоставя на руските селскостопански производители допълнителни възможности за работа на родния пазар.