Путин: Силната армия с модерно оръжие – залог за суверенитета на РФ

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия вижда немалко рискове, включително и край границите си, затова силната армия с модерни оръжия е залог за суверенитета и териториалната цялост на страната.

На тържествения прием в чест на випускниците от висшите военни учебни заведения Путин акцентира вниманието върху това, че Русия вижда немалко опасности в близост до границите си. „Затова силната и оборудвана със съвременни оръжия войска е залогът за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Тя е гаранция за мирен и спокоен живот на милионите наши съграждани. Сигурен съм, че всички вие това добре го разбирате“, заяви държавният глава пред випускниците от военните вузове.

Той увери, че властите в страната ще продължават последователно да развиват въоръжените сили, ще завършат започнатите през последните години структурни реформи, които ще повишат ефективността на системите за военно управление и оперативността в приемането на решения.

Путин отбеляза, че в момента се работи активно по укрепването на стратегическите ядрени сили на страната и подразделенията на военно-космическата отбрана. Паралелно с това се наблюдава съществено повишение на бойния потенциал на всички родове войски, допълва руският президент.

Същевременно бойният арсенал се обновява с най-съвременното въоръжение и военна техника – самолети, подводници, кораби. Увеличени са и доставките на високоточно оръжие, бойни роботи и безпилотни летателни апарати, които бяха представени по време на форума „Армия-2015“.