Путин се срещна с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър

Руският президент Владимир Путин се срещна вчера с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Риа Новости.

„Руският президент прие Хенри Кисинджър, който е в Русия за участие в конференцията „Примаковски четения“, заяви Песков. „Путин и Кисинджър запазват топли лични отношения от много години и в случай, че се предостави такава възможност, се срещат“, припомни говорителят.

Последната среща между Путин и Кисинджър беше на 3 февруари 2016 г. Според информацията от сайта на Националния изследователски институт по световна икономика и международни отношения „Е. М. Примаков“, „Примаковските четения“ са международен форум на експерти, дипломати и политици, посветен на паметта на академик Евгений Примаков, руски учен и държавник.

Целта на събитието е в Русия да се създаде редовно действаща платформа за дискусии, на която да се обсъждат проблемите на световната икономика, политиката и международната сигурност, с участието на водещи представители на руски и чуждестранни научноизследователски и експертно-аналитични центрове.

В центъра на вниманието на конференцията са сценариите за развитие на международните отношения, предизвикателствата в сферата на международната сигурност и нови модели за взаимодействие на държавите, корпорациите и други субекти.