Путин: Русия е готова за информационните атаки

Руският президент Владимир Путин нарече „информационни атаки“ постоянните съобщения в някои западни медии за наличието на жертви сред мирното население при въздушните удари на руската авиация.

„Други държави нанасят удари над сирийската територия вече повече от година“, припомни руският президент по време на заседание на Съвета за правата на човека. Той подчерта, че тези действия се провеждат „без резолюция на Съвета за сигурност на ООН и без съответното искане на сирийското правителство“. „Ние получихме такова искане и възнамеряваме да се борим именно срещу тероризма“, увери руският лидер.

„Що се отнася до информацията в медиите за това, че страда гражданското население, то ние сме подготвени за подобни информационни атаки“, заяви Путин. Той отбеляза, че „първата информация за това, че има жертви сред мирното население се появи още преди нашите самолети да излетят“.

По думите на Путин, „това все пак не означава, че ние не трябва да се вслушваме в информация от подобен род (на информационните атаки срещу РФ в западните медии)“.

„Именно затова ние създаваме контакти между нашите специални служби, между нашите и американските разузнавателни служби, както и между военните ни министерства“ каза руският президент. Той констатира: „такава работа в момента се провежда, надявам се, че тя ще приключи със създаването на някакъв постоянен действащ механизъм“.

„Друг механизъм, международен, вече създадохме в Багдад, в който участват няколко държави. там се провежда постоянна работа“, отбеляза руският президент.