Путин проведе екскурзия из Кремъл за няколко деца

Президентът на Русия Владимир Путин проведе екскурзия из Кремъл и показа своя работен кабинет на 10-те деца. На победителите в артистични и спортни събития Путин лично връчи паспортите за руско гражданство, съобщи vesti.ru

По време на церемонията по връчване на паспортите един от участниците призна, че мечтае да влезе в кабинета на президента. След официалната част Путин изпълни тази мечта, като покани децата в своя работен кабинет, съобщи РИА „Новости“.

По пътя от Екатерининската зала до работния кабинет Путин разказа на децата за Кремъл. В самия кабинет той заведе най-малките посетители зад бюрото си и им показа оборудването там.
По време на церемонията, Путин заяви, че 10-те души, които в Деня на Русия получават паспортите си, „за 14-те си години са постигнали много“.

„Вие показахте най-добрите качества – смелост, а някои от вас дори и саможертвеност… С такива нагласи, такива качества, вие имате всички възможности да постигнете ярки резултати в живота“, каза руският държавен глава.

За първи път в историята Путин връчи паспортите на младите руснаци в Кремъл. С тази чест бяха удостоени деца, които са се отличили в образованието си или са се проявили при извънредни ситуации. Две от момичетата, например, са спасили дете от удавяне.