Путин призова чиновниците за повече съдействие в разрешаването на проблемите на инвалидите

Президентът на Русия Владимир Путин се надява, че Параолимпийските игри в Сочи ще напомнят на всички чиновници от различни нива за необходимостта да се полагат грижи за хора с увреждания, както и да се създава среда без бариери, отбеляза ИТАР-ТАСС.

Държавният глава разказа в интервю пред руски журналисти, какво е свързано с предстоящата Параолимпиада: „Аудиторията на Параолимпийските игри, е нараснала значително през последните години. И за нас е важно, хората да видят това развитие, да видят неограничените възможности на нашите състезатели с ограничени възможности. Това възпитава обществото по правилния начин. Това подтиква административните структури на всички нива да създават безбариерна среда не само в спорта, но и навсякъде. Напомня и за проблемите. Много разчитам на това, че в регионите ще се провежда последователна работа по създаване на същата безбариерна среда на цялата територия на Русия”, заяви Владимир Путин. Също така, той призова медиите да отразяват всичко нередно за властите, за неуредиците и нерешените проблеми на инвалидите.

Руският президент изрази своята надежда, че руските параолимпийци ще се представят добре, като обеща да присъства лично на откриването на Параолимпийските игри в Сочи на 7 март. Той напомни, че първите подобни игри се проведоха през 1948 година във Великобритания, тогава се състояха състезания за хора с увреждания на инвалидни колички – ветерани от Втората Световна война и именно тогава се създаде параолимпийското движение.