Путин призова правителството на Русия да е готово за всяко възможно развитие на икономическата ситуация

Руският президент Владимир Путин призова правителството да следи внимателно развитието на икономическата ситуация в страната и да бъде готово за всяко възможно развитие, предаде ТАСС.

„Трябва да сме готови за всяко развитие на ситуацията“, каза руският държавен глава в сряда по време на заседание с членовете на министерския съвет.

Путин обърна внимание на това, как се е променила днес ситуацията на пазарите. „Знам, че правителството анализира това, обръщайки внимание на важните въпроси. Ние трябва да сме готови за всяко развитие на ситуацията в пазарите за суровини, на фондовите борси. Трябва да следим внимателно и да имаме сценарий за развитието на руската икономика при всеки вариант“, заяви руският лидер.

Путин отбеляза, че работата трябва да се извършва от всички министерства, като подчерта, че „това не означава, че сега трябва да променим нещо рязко“.

Според него, въпреки колебанията на световните пазари, руското правителство успява да се „справя професионално“. „За това говори и малкият държавен дефицит – само 2.6%, за миналата година“, посочи той, отбелязвайки, че това е добър макроикономически показател от гледна точка на балансирането на финансите и бюджета.

Руският президент също така призова премерено, професионално и своевременно да се реагира на тази проблеми, които ще възникнат в световната и руската икономика през 2016 г. „Ние ще разчитаме на това, че ситуацията ще се променя към по-добро, но, както винаги, ние с вас правим всичко, за да сме готови за всяко възможно развитие на събитията, повтарям още веднъж“, каза руският лидер.